fbpx

Прикарпатські поліцейські затримали крадія машини – той злетів у кювет. ФОТО

Суспільство 15:22, 04.02, 2019

23-річний житель Снятина незаконно заволодів чужим автомобілем, скориставшись легковажністю його власника.

Повідомлення про зникнення автомобіля AUDI А-6 надійшло до Снятинського відділення поліції від місцевого жителя 2 лютого. Чоловік повідомив, що напередодні увечері залишив свій автомобіль незачиненим на території власного господарства.

В ході першочергових розшукових дій правоохоронці розшукали викрадений автомобіль, а згодом і самого викрадача – 23-річного жителя Снятина.

Встановлено, що чоловік зайшов на чуже подвір’я та скористався тим, що автомобіль був незачинений з ключами в замку запалювання.

Далеко від'їхати йому не вдалось  не впоравшись з керуванням, він з'їхав у кювет. Залишивши пошкоджений транспортний засіб, він утік з місця події.

Зловмисника поліцейські затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Розпочато кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортними засобами) КК України. Затриманому оголосили про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Корисні поради автовласникам від поліцейських:

– Придбавши транспортний засіб, обладнайте його сигналізацією, системою GPS, застрахуйте автомобіль.

– Завжди виймайте ключ із замка запалення, ніколи не залишайте транспортний засіб з працюючим двигуном, навіть коли відлучаєтесь хоча б на хвилину.

– Залишаючи автомобіль без нагляду, обов’язково зачиняйте його на замок та сигналізацію. Навіть якщо транспортний засіб зберігається в гаражі, не лінуйтеся зайвий раз це зробити.

– Ніколи не тримайте другий набір ключів в автомобілі.

– Не залишайте в бардачку або в інших місцях документи – як на автомобіль, так і свої власні. Інакше ви значно спростите злодію справу щодо "легалізації" автомобіля.

– Не залишайте в автомобілі барсетки, папки, жіночі сумочки. Ці речі привернуть увагу дрібних злодіїв, які можуть не лише викрасти речі, а й пошкодити замки, скло та кузов автомобіля.

– За можливістю ставте автомобіль на стоянці, що охороняється.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: