fbpx

Прикарпатські правоохоронці спільно з польськими колегами викрили транснаціональний канал торгівлі людьми

Суспільство 13:04, 29.07, 2014

Прикарпатські правоохоронці перешкодили вивезенню трьох українок за кордон і врятували життя ще двох жінок, одна з яких вагітна. Українок переправляли на територію Польщі для сексуальної експлуатації.

Працівники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, МВС спільно із підрозділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Івано-Франківській області у взаємодії з правоохоронними органами Республіки Польща провели операцію із затримання членів транснаціональної злочинної групи, які забезпечували функціонування каналу торгівлі людьми, передає КУРС з посиланням на Управління МВС України.

На території України вербуванням жінок, виготовленням документів для виїзду за кордон та переміщенням через кордон України з Польщею займалась громадянка України.

За безперешкодне переміщення через українсько-польський кордон жінок відповідав громадянин Польщі, який використовував для перевезення "живого товару" власний автомобіль.

На території одного з міст Республіки Польща забезпеченням діяльності з надання платних сексуальних послуг українськими жінками, контролем за ними та пошуком клієнтів займалась інша громадянка України.

Під час проведення спільних заходів встановлено двох мешканок Івано-Франківської і Хмельницької областей, які перебували в сексуальному рабстві, одна з яких знаходилась на 6-му місяці вагітності, а також чотирьох мешканок Івано-Франківської і Волинської областей, завербованих для подальшої відправки в борделі Польщі.

Фінальний етап міжнародної операції поліцій обох країн проведено в момент вивозу чергової партії "живого товару" фігурантами з України до Польщі з одночасним проведенням обшуків за адресами борделів та визволенням українок та громадян інших країн з сексуального рабства.

Так, у результаті проведення спільної з поліцією Польщі операції, 20 липня, за сприяння Державної прикордонної служби України на пункті пропуску "Краковець" попереджено вивіз трьох українок за кордон, затримано членів ОЗГ "на гарячому", вилучено речові докази, одночасно на території Польщі проведено обшуки, вилучено речові докази та врятовано життя двох українок, у тому числі однієї вагітної.

Для надання невідкладної медичної, реабілітаційної та реінтеграційної допомоги українським громадянкам залучено можливості Представництва Міжнародної організації з міграції в Польщі.

На цей час встановлено ще 8 потерпілих українок з різних регіонів держави, які стали жертвами злочинної діяльності ОЗГ. Тривають заходи з встановлення всіх учасників злочинної групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: