fbpx

Прикарпатські правоохоронці вшанували учасників бойових дій на території інших держав. ФОТО

Суспільство 21:39, 14.02, 2018

Сьогодні, напередодні відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан, прикарпатські правоохоронці зібралися на поминальне віче у парку Воїнів-інтернаціоналістів та поклали квіти до пам’ятника загиблим.

Захід розпочав голова ветеранської організації ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ  полковник міліції у відставці, учасник війни в Афганістані Володимир Коваленко.

"День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – це вияв поваги до воїнів, які у мирний час виконували службовий обов’язок. Більшість із нас тут – це афганці. Але й багато тих, хто пройшов горнило теперішньої війни. Бо це війна, але за нашу незалежну Україну. Дуже прикро, що зараз, у мирний час, гинуть молоді хлопці. І сьогодні ми усі разом зібралися, щоб згадати полеглих і вшанувати живих. Уже 29-та річниця, як вивели війська з Афганістану. Як летить час. Ми уже сивочолі, у декого вже є внуки, правнуки, але в душі залишаються ті моменти і ті події, які ми пережили. Отаке спілкування, зустріч – це для нас головне",  сказав Коваленко.

Привітати учасників бойових дій та покласти квіти полеглим прийшов начальник поліції Івано-Франківщини Віктор Шкутов, передає Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

"29 років минуло, відколи нарешті поставили крапку і за наслідками Женевської конвенції війська були виведені з Афганістану. Ви є зразком вірності Присязі у  виконанні службових обов’язків. На вас повинна рівнятися молодь, тому що, коли було потрібно, ви не задумуючись взяли зброю. На жаль, мало залишилося в строю, але велика вдячність і повага живим за мужність. Ми з вами постійно спілкуємося, підтримуємо дружні стосунки. Бажаю усім родинного тепла і довгих років життя під мирним небом України. Схиляємо голови за загиблими. Вічна їм пам'ять, а наш обов’язок – піклуватися про їхні родини та допомагати", – зазначив Шкутов.  

Відтак усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про полеглих.

Спогадами про ті роки та своїх друзів поділився учасник афганської війни полковник міліції у відставці Василь Лупич:

"Я служив у другому парашутно-десантному батальйоні. У 83-му році демобілізувався. Хочу сказати, що служба була, як на війні. Але я радий, що нас постійно збирають, щоб відзначити ці пам’ятні дати, і я вдячний керівництву поліції і ветеранській нашій організації за повагу і можливість зустрітися і поспілкуватися. Усім нашим ветеранам-інтернаціоналістам бажаю міцного здоров’я, особистого щастя і не падати духом, бути потрібними людям і родині". 

Ще один учасник бойових дій у Афганістані полковник міліції у відставці Василь Станчак  також привітав побратимів, побажав здоров’я кожному і поділився спогадами:

"У 1979 році я 18-річним хлопцем, після навчань у сержантській школі, у складі 149-го гвардійського  полку, який був сформований у Мукачево, разом з технікою, з особовим складом, були погружені на платформи, і 28 грудня в районі Термезу через понтонні мости ми перейшли границю тодішнього Радянського Союзу. Давно це було, але постійно згадується". 

Пройшли роки, а учасники бойових дій діляться  спогадами, і вони особливі, бо про війну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: