fbpx

Прикарпатські пивовари закривають виробництва і торгові точки через "пивну реформу" імені Гопко

Суспільство 10:18, 01.07, 2015

Підприємці повідомляють про закриття і звільнення працівників через вступ у дію закону, який прирівняв пиво до горілки і коньяку.

Авторами законодавчої новації є депутати від "Самопомочі" Ганна Гопко, Тетяна Острікова і Віктор Кривенко. Від сьогодні пиво прирівняно до міцного алкоголю, відтак, зростає ставка акцизу, а підприємцям доведеться обзавестися ліцензіями на продаж. 

Однак бізнесмени не вишикувалися в чергу за ліцензіями, а відреагували на нововведення закриттям торгових точок і пивоварень, зокрема й на Прикарпатті. Про невтішну перспективу, коли на ринку залишаться хіба "великі виробники бурди", пише підприємець з Коломиї Роман Критко

"Дякувати "пивній" реформі Ганни Гопко – сьогодні закрились десятки тисяч дрібних підприємців та більше сотні сімейних пивоварень. Цікаво, що робитимуть пивні ресторани, які мають власне виготовлення пива. 
Я сьогодні закрив дві точки. Одну, яку відкрив 03.05.2000 року, – маленьку крамничку, що підтримувала штани спочатку мені, потім моїй мамі, коли я був в Італії, а потім і далі мені, коли повернувся. І друга точка у Франківську, яку відкрив 01.09.2013 року, там був невеличкий фаст-фуд. Без роботи залишилось 6 чоловік, мені жаль, але по-іншому не може бути. Для того, щоб продовжувати працювати, потрібно було на кожну точку по ліцензії та по касовому апарату, а також бухгалтер, який би слідкував і вів усі книжки, довідки, акти, звіти, які потрібні нашій "реформованій" податковій. Щоб купити ліцензію, треба заплатити 8000 грн у рік, касовий збір 5000 грн і щомісячні додаткові витрати у 1000 грн. Думаю, що тупі реформатори розраховували, що люди будуть платити ці кошти, а не закриватись. І це ще не все. Ще півроку тому я привіз з-за кордону обладнання для власного виробництва пива. Тобто на міні-пивоварню для нашого пабу, але згідно з теперішніми реформованими правилами, щоб варити власне пиво у пабі, нам потрібно заплатити 500 000 грн у рік.
Шановне панство, можете щиро подякувати за ту дорогу мочу, яку тепер будете вживати під великими торговими марками – такими, як: "Львівське","Оболонь","Чернігівське","Перша приватна","Рогань". Ці гіганти виробництва бурди, яка ніколи не кисне, можуть заплатити будь-які гроші. А ті, хто робили справжній напій, вартий називатися пивом, малими літражами, тепер вимушені будуть закритися. Не говорю про тисячі крамниць і сотні тисяч людей без роботи. Ось такі реформи",  підсумував ситуацію підприємець з Коломиї Роман Критко. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: