fbpx

Прикарпатські селяни заблокували дорогу – звинувачують агрофірму в отруєнні довкілля. ВІДЕО

Суспільство 18:23, 03.06, 2017

Хворі діти, загиблі тварини, птахи та бджоли – все це, як кажуть мешканці села Печеніжин, що на Коломийщині, стається через недобросовісну роботу орендарів полів. Люди звинувачують агрофірму "Оскар".

Мешканці Печеніжина заблокували дорогу Слобода – Коломия і зупинили трактор, який зранку до третьої години дня обробляв поля і саме повертався з роботи. Активісти розповіли, йдеться в сюжеті ТРК РАІ, що цього дня вранці селяни зверталися до сільської ради, щоби дізнатися, коли і чим саме мають обприскувати посіви. Війта на місці не було, а землевпорядник пообіцяв людям з'ясувати все і дати відповіді на їхні питання. В цей час трактор уже кропив поля. 

Це обурило людей, і вони вийшли на дорогу. Люди вважають, що захворювання – утруднене дихання, кашель і пронос – пов'язані з речовинами, які використовують на полях. "Був вітер, і не було чим дихати", – описують ситуацію цього дня люди. 

Натомість агроном фірми "Оскар" стверджує, що всі викорстовувані суміші нешкідливі. Люди не вірять – вважають, що мають місце порушення технології в обробітку полів і норм відстані від населених пунктів. 

 

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження щодо фірми "Оскар", яка обробляє поля також і в Отинії.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: