fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • Прикарпатські спортсменки готуються завоювати медалі з волейболу та боксу на світових чемпіонатах

Прикарпатські спортсменки готуються завоювати медалі з волейболу та боксу на світових чемпіонатах

Спорт 14:33, 11.08, 2017

Сьогодні в ОДА привітали з нещодавніми гучними перемогами представниць національної збірної з волейболу 3х3 Христину Філевич та Анастасію Сидорак, а також чемпіонку України з боксу Марію Кривоніс. Всі – студентки Прикарпатського національного університету.

Спортсменкам вручили букети квітів від намісника області та управління спорту ОДА.

Цими днями франківчанку Христину Філевич та калушанку Оксану Молову, які перемогли в складі національної студентської збірної з волейболу на європейській універсіаді, нагородили званням "заслужених майстрів спорту". 

"Вперше з часу проголошення незалежності України такі звання присвоєні в ігровому виді спорту", – зазначив тренер збірної команди волейболісток Юрій Процюк. 

Звання "заслужених" також отримали тренери, які працювали з дівчатами і готували їх до європейського чемпіонату. 

"Дуже важливо, що на універсіаді Україна переконливо перемогла Росію в першій же грі – це для нас було принципово. Ця перемога – це право представляти Україну на чемпіонаті світу в Китаї. Зараз триває підготовка, щоби успішно там виступити і постаратися привезти медалі", – каже Юрій Процюк. 

Фінал чемпіонату світу з волейболу для студентських команд у Китаї відбудеться вже 13-18 вересня. 

А 1-3 вересня молодіжна збірна з волейболу 3х3, очолювана Анастасією Сидорак, позмагається за нагороди в угорському Дебрецені. 

До Харкова на чемпіонат України з боксу, який пройде 13-15 серпня, вирушить франківчанка Марія Кривоніс. 

Спортсменка готова підтвердити свій статус чинної чемпіонки України у вагвій категорії 80 плюс, повідомив її тренер Сергій Данилів. 

"Графік в української збірної з боксу, до якої входить Марія, дуже щільний і складний. У листопаді в Індії відбудеться чемпіонат світу з боксу, і теперішній чемпіонат України в цьому контексті для нас є підготовчим етапом. Чекаємо, щоби Марія Кривоніс підтвердила свій статус, і працюватимемо, щоби показати гідний результат на чемпіонаті світу. Бо що таке для спортсмена слава  5 хвилин оплесків – і все, все решта  робота",  розповів тренер. 

Олімпійською надією Прикарпаття назвав спортсменок представник управління спорту ОДА Юрій Лисейко і запевнив, що обласна влада всіляко допомагатиме їм готуватися до міжнародних змагань. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: