fbpx

Прикарпатські вчені-медики стали лауреатами Державної премії України

Суспільство 14:56, 26.11, 2014

Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки присудив Івано-Франківському медичному університету премію за наукову роботу під назвою "Розробка та впровадження системи зменшення техногенного навантаження територій і населення екологічно кризових регіонів України".

Це комплексне дослідження, котре об’єднує геологічні, екологічні та медичні пошуки та доводить зв’язки між геологічними особливостями, екологічними чинниками того чи іншого регіону та видом захворювання їх жителів. Науковці досліджували Донецько-Придніпровський та Калуський регіони. Серед науковців, що брали в ньому участь, – професор   Микола Рожко, завідувач кафедри біохімії Ганна Ерстенюк, а також завідувач кафедри онкології Анна Крижанівська, інформує КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Наукова робота здійснювалася у тандемі з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, Дніпропетровською медичною академією, Полтавським національним технічним університетом ім. Ю. Кондратюка, Дніпропетровським гірничорудним інститутом, Державною комісією України з запасів корисних копалин. Це друга за рахунком відзнака цього вузу такого рівня. У 1992 році Євген Нейко та Франц Мамчур отримали Державну премію в галузі науки і техніки за створення фітопрепарату "Уролесан".

На черзі указ Президента України про нагородження  Івано-Франківського медичного вишу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: