fbpx

Прикарпатські виробники зменшили експорт продукції до РФ на 28%

Економіка 08:19, 27.11, 2014

Протягом січня-жовтня 2014 року виробники Івано-Франківської області експортували до країн Європейського Союзу продукції на 240 млн дол., що на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За інформацією, основну частку експорту до країн ЄС становила готова продукція – одяг, вироби з хутра і деревини та пральні машини, повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу ДФС в Івано-Франківській області.

Зовсім протилежна тенденція, зазначають у ДФС, відслідковується у торговельних відносинах з Російською Федерацією, обсяг експорту до якої за 10 місяців 2014 р. у 3,5 рази менший, ніж обсяг експорту до країн ЄС. Зокрема, до РФ прикарпатські виробники експортували товарів на 66 млн дол., або на 28% менше, ніж за 10 місяців 2013 р., вказують в ДФС.

При цьому виробники області дещо знизили імпорт товарів з країн ЄС. Зокрема, вони імпортували продукції на 283 млн дол., що на 17% менше, ніж у минулому році. При цьому, порівнюють в ДФС, обсяг імпорту з країн ЄС у 6 разів більший за обсяги імпорту з РФ. У складі імпорту переважає сировинна продукція.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: