fbpx

Прикарпатського професора Володимира Лущака визнано "Лідером науки України 2016. WEB OF SCIENCE AWARD"

Суспільство 14:02, 20.12, 2016

Міністерство освіти і науки спільно з компанією "Clarivate Analytics" та Національною академією наук відзначили нагородами "Лідер науки України 2016. Web of Science award" найвпливовіших вчених, наукові журнали та організації України.

Серед нагороджених у номінації "Вчений України. За значні успіхи" – завідувач кафедри біохімії та біотехнології факультету природничих наук Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор біологічних наук, професор Володимир Лущак.
 

Варто зазначити, що у 7 номінаціях премії удостоїли 34 лауреатів, які працюють на високому рівні й гідно представляють українську науку в світі. Про це йдеться на офіційному сайті МОН України.

Під час урочистостей, звертаючись до гостей заходу, заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха нагадав, що 9 вересня 2016 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння між МОН і агенцією "Thomson Reuters". Це дозволило значно спростити поширення інформації і доступ українських вчених до бази пошукової платформи "Web of Science", а також більше використовувати наукометричні показники під час оцінки запитів та звітів у діяльності вишів, наукових установ.

За словами регіонального директора "Thomson Reuters" Олега Сябренка, головною метою номінації було показати, що українська наука у найширшому вигляді представлена в різних галузях на "Web of Science": біологія та науки про життя, хімія, матеріалознавство, математика, астрономія, фізика, суспільні науки, сільське господарство.

"Визначити лауреатів у цій номінації нам допомогли колеги з Філадельфії. Вони вибрали тих вчених, які мають або велику кількість публікацій на "Web of Science" у визначеній сфері, або хоча б одну високоцитовану роботу. Відтак ми відібрали номінантів за комбінацією наукометричних показників. Більше за все нагород у цій номінації ми віддали галузі "Біологія та науки про життя", тому що це дуже широкий й один з найперспективніших секторів науки. Роботи, які пишуться в цій галузі в Україні, цитуються в середньому краще, ніж у багатьох інших сферах наукових досліджень", – розповів Олег Сябренко.

Насамкінець організатори та учасники заходу висловили сподівання, що церемонія нагородження "Лідер науки України", яка цього року відбулася вперше, стане гарною традицією і мотивацією для українських вчених.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: