fbpx

Прикарпатському активісту у Міноборони побажали довгих років життя, але зброю не дадуть

Суспільство 14:55, 04.04, 2016

Громадський діяч Ігор Ткач отримав відповідь Міністерства оборони України на свою заяву на отримання нагородної вогнепальної зброї.

Як повідомляв КУРС, наприкінці лютого цього року після повідомлень у ЗМІ про вручення нагородної вогнепальної зброї голові уряду Арсенію Яценюку, кільком міністрам та іншим посадовцям прикарпатський активіст Ігор Ткач звернувся до міністра оборони України із проханням виділити вогнепальну зброю і йому:

"Я, як громадянин України, як і інші громадяни (Яценюк А., Кононенко І., Петренко П.), яким Вами надано вогнепальну зброю, не є військовослужбовцем, не брав участі в бойових діях, не був мобілізований, не передавав власний транспорт для виконання військово-транспортного обов'язку. На благо України працюю вже багато років… Отже, маю такі ж права, як і вищезгадані громадяни, зокрема, отримати в нагороду зброю від своєї держави. Наголошую, що дискримінація за ознакою соціального статусу чи іншими ознаками в Україні не допускається", – написав в заяві Ігор Ткач.

Як ідеться в листі-відповіді Міноборони, заяву Ігоря Ткача "опрацювали" в Департаменті кадрової політики та Юридичному департаменті міністерства. 

"Відзнака "Вогнепальна зброя" є одним із багатьох видів заохочення,  йдеться у листі.  Заохочення за своєю правовою природою є публічним визнанням заслуг особи та її успіхів у військовій службі або роботі… Виходячи з цього, заохочення однієї особи у формі подяки, нагородження премією, грамотою, відомчою відзнакою не є дискримінацією або порушенням прав іншої особи".

У Міноборони пообіцяли розглянути нагородні матеріали на Ігоря Ткача, якщо такі будуть. А наразі подякували "за активну громадянську позицію" і побажали міцного здоров'я і довгих років життя. 

"Залишилося тільки з'ясувати, які військові досягнення мають футболісти", – прокоментував Ігор Ткач.

Нагадаємо, днями Міноборони нагородило вогнепальною зброєю футболістів національної збірної України. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: