fbpx

Прикарпатських медиків навчали надавати допологову допомогу вагітним жінкам

Здоров'я 15:29, 30.09, 2014

В Івано-Франківську за сприяння Національної академії імені П. Л. Шупика відбувся науково-практичний семінар "Здоров’я матері, плода та новонародженого в Україні".

Учасниками семінару стали медики з усієї області, зокрема міські лікарі пологового будинку та перинатального центру, центру планування сім’ї, інтерни, інформує КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Обговорення відбувалося у форматі телемосту на основі телемедичної платформи, що, за словами організаторів, проводиться та практикується задля безперервного і системного навчання лікарів. Цей семінар організовувався із залученням Київської, Чернівецької та Закарпатської областей. Учасники обговорення мали змогу слухати тематичні доповіді  кращих професорів України у медичній галузі.

За словами заступника головного лікаря обласного перинатального центру Мар’яна Яремка, мета цього навчального семінару, насамперед, полягає у підготовці медичних кадрів до надання допологової допомоги вагітним жінкам. Медики засвоюватимуть нові методи діагностики та лікування в акушерстві та гінекології.

"Основна мета семінару – у висвітленні нових тенденцій спостереження за вагітними жінками. Новим у цьому процесі передусім є те, що учасниками догляду за вагітними, окрім акушера-гінеколога, стають також сімейні лікарі. Вони розпочинають працювати у цьому напрямку. Згідно з чинним законодавством, їм дозволено брати на облік вагітних жінок та спостерігати за ними. Це, у свою чергу, дозволить зменшити показник материнської та дитячої смертності, що є вкрай важливим", – сказав Яремко Мар’ян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: