fbpx

Прикарпатських рятувальників вчили працювати в екстремальних ситуаціях. ФОТО

Суспільство 17:39, 12.03, 2019

12 березня на території Хриплинського промвузла була проведена психологічна підготовка особового складу прикарпатських рятувальників до роботи в екстремальних ситуаціях.

Пожежники додали смуги вогневої психологічної підготовки з моделюванням ситуаційних завдань.

Метою заходу є підготовка пожежників до роботи у стресових ситуаціях, удосконалення прийомів роботи з пожежним обладнанням в умовах, наближених до бойових.

Для успішного гасіння пожежі і рятування людей пожежникам доводиться працювати постійно ризикуючи і в будь-яких непридатних умовах, а саме: на висоті, при сильному вітрі, низьких температурах, у підвалах, у зонах великої задимленості, де доводиться працювати в захисних апаратах, в умовах високої температури, обмеженої видимості, – виконуючи при цьому обсяг робіт різного ступеня складності.

З цією метою на смузі імітуються місця і вплив факторів пожежі, ставиться мета, на шляху до неї створюються труднощі і перешкоди, де виконуються реальні види оперативної роботи.

Тренування на смузі психологічної підготовки сприяє підвищенню фізичної витривалості, психологічної стійкості і навиків оперативної роботи в складних умовах.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: