fbpx

Прикарпатських ветеранів АТО запрошують до участі в "Іграх нескорених"

Суспільство 16:14, 09.11, 2016

До кінця листопада формується команда ветеранів АТО для участі в змаганнях, які відбудуться в 2017 році у канадському місті Торонто.

"До уваги ветеранів АТО! Збірну України запрошено взяти участь в ІГРАХ НЕСКОРЕНИХ, які відбудуться в 2017році в м. Торонто (Канада). Ці ігри відбудуться вже втретє. Але наша держава візьме участь вперше. Саме зараз до 30.11.2016 р. проходить формування збірної України на ігри з числа ветеранів, які отримали інвалідність під час виконання службових обов*язків", – поширив повідомлення в соцмережі представник Івано-Франківської ОДА Володимир Веркалець. 

Вся необхідна інформація є в секторі Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Івано-Франківській області (вул. Грушевського, 21, каб. 109).

"Звертайтесь, подолаймо разом шкідливі стереотипи щодо військових з інвалідністю, намагаймося посилити відчуття поваги та гордості до таких людей, які пройшли війну, зазнали травм і залишились НЕСКОРЕНИМИ!" – запрошують захисників.

У вересні цього року Україна отримала офіційне запрошення направити команду на Invictus Games (Ігри нескорених)  аналог Паралімпійських ігор для військовослужбовців, які відбудуться в наступному році в Канаді, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. 

"На міжвідомчу комісію зі співробітництва з НАТО буде виноситися питання, щоб вони прийняли план, як ми будемо відбирати і тренувати цих людей і як їх туди посилати. Тобто комплекс питань, як ми будемо це робити, але перший крок – офіційний дозвіл – у нас є", – резюмувала тоді Климпуш-Цинцадзе.

Ігри нескорених вперше пройшли в 2014 році в Лондоні, тоді в них взяли участь 13 країн з Європи, Азії, Північної Америки та Океанії. На другі ігри в американському Орландо приїхали вже 15 країн. На ігри в Торонто, які відбудуться в травні наступного року, запрошені вже 17 країн – серед них і Україна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: