fbpx

Прикарпатський ансамбль "Дивоцвіт" відзначив 10-річчя

Культура 12:48, 27.03, 2015

У рамках відзначення 75-річчя з дня заснування Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та з нагоди 10-ї річниці з дня створення ансамблю танцю "Дивоцвіт" Інституту мистецтв в Актовому залі університету відбувся ювілейний концерт "10 років з Україною в серці".

Привітати лауреатів всеукраїнських і міжнародних конкурсів завітали заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, ректор університету Ігор Цепенда, директор Інституту мистецтв Анатолій Грицан, викладачі та студенти закладу, друзі та шанувальники хореографічного мистецтва.

10 років з Україною в серці викладачі та учасники цього колективу дивують своїми запальними танцями не лише Прикарпаття, але й увесь світ, їх із захопленням чекають в усіх куточках.

"Ансамбль танцю "Дивоцвіт" є візитівкою не лише Прикарпатського університету, Івано-Франківщини, але й усієї України", – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.  

Постійна участь студентів у мистецьких подіях міста та області спонукала дирекцію та викладачів Інституту мистецтв у 2005 році створити на базі кафедри театрального і хореографічного мистецтва ансамбль "Дивоцвіт". За свою 10-річну діяльність колектив став базовим центром професійної підготовки хореографів для закладів культури і мистецтва Західного регіону України. Є одним із ініціаторів відродження "Галицьких балів" на Прикарпатті. З обдарованою молоддю працюють визнані фахівці хореографічного мистецтва – заслужений працівник культури України, кандидат педагогічних наук, доцент Богдан Стасько, відомий в Україні педагог класичного танцю, завідувач відділення хореографії, доцент Світлана Васірук, знані балетмейстери-хореографи, старші викладачі Наталія Кирильчук, Юрій Скобель, Василь Шеремета, талановиті педагоги Василь Васірук, Наталія Марусик, Наталія Чашечнікова, доцент Петро Дрозда.  

Ювілейний концерт колективу став своєрідним творчим звітом відділення хореографії Інституту мистецтв та очікуваною подією у танцювальному світі Прикарпаття. 

Не обійшлося і без приємних подарунків, найголовнішим з яких став новий хореографічний зал для студентів, який обладнали за сучасними вимогами. За традицією, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк, ректор університету Ігор Цепенда та директор Інституту мистецтв Анатолій Грицан перерізали символічну стрічку.

Організатори свята також долучилися до благородної мети – збору коштів для українських прикордонників, які стоять на варті кордонів нашої держави.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: