fbpx

Прикарпатський архітектор, який збудував шість греко-католицьких церков, відзначив 80-річчя

Стиль життя 12:10, 22.06, 2017

Перш ніж почати проектувати церкви, він звів храм у собі. Відомий івано-франківський архітектор Григорій Будзик із вдячністю Богові згадує вісім десятків прожитих літ.

Днями Григорій Будзик відсвяткував 80-літній ювілей в оточенні найближчих – тих, з ким ішов по нелегкому життєвому шляху, і тих, з ким розділив успіх на професійному. У творчому доробку архітектора-ювіляра – шість греко-католицьких церков у селах Прикарпаття і Тернопільщини. Саме їх автор вважає своїми "найвищими" творіннями, йдеться у сюжеті ТРК "Вежа".

Під творчим поглядом Григорія Будзика "виросла" не одна вулиця, сквер та площа Івано-Франківська. Ідейні задуми архітектора втілилися і в міській "стометрівці". Цей проект став одним із найуспішніших, згадує чоловік. Адже він зробив Григорія Будзика першим лауреатом Державної премії України в галузі архітектури.

Він отримав широке визнання. Свого часу сам Верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Любомир Гузар нагородив його грамотою за заслуги. Втім, каже ювіляр, це далеко не головне. Найвища винагорода для нього – прожиті роки. І досвід, який не зрівняється ні з чим.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: