fbpx

Прикарпатський браконьєр заплатить понад тисячу гривень штрафу за три форелі

Суспільство 16:25, 15.09, 2018

13 вересня 2018 року близько 14 год. єгері ДП "Вигодське лісове господарство" виявили на р. Свіча біля с. Мислівка Долинського району рибалку, який нахлистовою вудкою вправно ловив форель. Цю інформацію передали до Івано-Франківського рибоохоронного патруля.

Нахлистова риболовля вважається дуже спортивною, вимагає дуже високої майстерності володіння снастю. Для більшості нахлистовиків важливим є сам процес лову риби, а не улов. Проте цього разу рибалка заборонену для вилову рибу не відпускав, а хазяйновито випотрошував, залишаючи собі тушки та ікру.

Виловлені три струмкові форелі дали підстави держрибінспекторам нарахувати рибалці збитки в сумі 1020 грн. Працівники поліції встановлювали особу правопорушника, а рибпатрульні склали адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали штраф у розмірі 170 грн. В підсумку незаконна риболовля коштуватиме чоловіку 1190 грн.

Для збереження цінної іхтіофауни в гірських річках вже давно здійснюються спільні рибоохоронні рейди працівників лісгоспу та держрибінспекторів. Лише 17-19 серпня на Свічі з притоками було виявлено за притягнуто до відповідальності 9 порушників правил рибальства.

Слід зазначити, що згідно із Правилами любительського і спортивного рибальства цілорічна заборона рибальства встановлена для Свічі з її притоками на ділянці від витоку до мосту у м. Вигода Долинського району. Крім того, ще й вилов форелі також заборонений правилами рибальства.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: