fbpx

Прикарпатський екс-міліціонер, якого зняли з поїзда за дебоширство, погрожує свідкам

Суспільство 18:14, 17.01, 2017

Вчора на залізничному вокзалі у Хмельницькому близько 20-ї години з поїзда Київ – Рахів через хуліганство поліцейські зняли трьох пасажирів, серед яких екс-міліціонер. Зняті з поїзда хулігани – мешканці м. Яремче.

Екс-міліціонер, якого за дебоширство зняли з поїзда у Хмельницькому, тепер погрожує свідкам по телефону, пише ye.ua.
 
Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук написала одна зі свідків події Людмила Белопольська.
 
За словами пасажирки поїзда, порушники телефонують їй та іншим свідкам з погрозами, бо поліцейські "злили" їхні особисті дані.
 

Людмила Белопольська розповіла, що чоловіки бігали по вагону, погрожуючи один одному ножем, голосно, нецензурно лаялись, лякали пасажирів. Вони не реагували на зауваження провідника і пасажирів поїзда. А після того, як вона і ще одна пасажирка підписали акт про правопорушення, їм позвонили затримані з погрозами.

"Наші особисті дані розголосили поліцейські, які їх затримали. До речі, один з дебоширів – колишній міліціонер",  написала жінка.

Речник патрульної поліції Хмельницького підтвердив, що з поїзда зняли трьох чоловіків, серед яких колишній міліціонер, майор на пенсії. Порушників вже відпустили, вони усі з Яремча.

"Підозрюваний чи затриманий має право ознайомитися з усіма матеріалами справи. Це 268 стаття КУпАП. Телефон – це конфіденційна інформація, але в поясненні, яке пише особа, вона вказує дані про себе і дає згоду на обробку цих даних. А з цими матеріалами має право ознайомитися затриманий. От така колізія",  прокоментував Роман Мартинюк.

За його словами, надійшла скарга на дії працівників поліції від начальника поїзда, якому теж телефонував один із порушників, колишній міліціонер.

"Порушення в діях працівників поліції немає, вони повинні були надати матеріали справи на вимогу затриманого. Зараз на порушників склали адмінматеріали за статтею 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді), вони мають сплатити штраф",  додає речник поліції.

Тим часом свідки просять допомогти їм і бояться за своє здоров’я. За словами Людмили Белопольської, в них прийняли заяву про розголошення особистих даних і погрози.

"Ми подзвонили на "гарячу лінію ". В нас прийняли заяву про розголошення особистих даних і погрози. Але наші особисті дані, телефони і адреси вже є у правопорушників. Просимо допомоги і підтримки",  написала жінка у Фейсбуці. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: