fbpx

Прикарпатський фермер просить у депутатів відшкодувати йому збитки, завдані градом

Суспільство 07:51, 25.11, 2016

Вчора відбулося засідання постійної комісії з питань земельних відносин, на якому депутати розглянули звернення керівника фермерського господарства "Плеяда".

Фермер звернувся до депутатів з проханням відшкодувати з резервного фонду обласного бюджету втрати, які він поніс через негоду, яка пронеслася в червні і знищила у нього 11 га посівів гречки, пише Бліц-інфо
Чоловік пояснює, що це орендована земля і він мусить сплатити всі податки і оренду незважаючи на те, що втратив весь врожай, а з ним і прибуток.
"У нас немає таких коштів. Це мали б відшкодувати в ОДА чи в ДСНС. Держава не зобов'язана відшкодовувати приватним господарствам. Проте нам вас шкода. Я розумію, що у вас важка ситуація і зараз ви не маєте за що знову сіяти", – сказав голова комісії.

В підсумку комісія рекомендувала заявнику дозбирати всі документи про завдані збитки, а ОДА та Надвірнянській РДА рекомендувати розглянути можливість компенсації з резервного фонду. 

"Ніхто не вірить, що можна добитися компенсації. Я вже кілька місяців борюся і вірю, що все ж зможу отримати компенсацію. Пам'ятаєте, як у 2008 році була повінь, то людям компенсували все, а фермерам жодної копійки не компенсували. В одного фермера загинула вся худоба, а оскільки йому нічого не дали, чоловік збанкрутував. Як так може бути?" – зазначив фермер.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: