fbpx

Прикарпатський нардеп підписався за скасування недоторканності

Суспільство 18:20, 12.12, 2014

Народні депутати, члени Ради партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко, який обирався по Надвірнянському виборчому округу, та Ірина Суслова, яка пройшла по списку "Самопомочі", підписалися під проектом змін до Конституції України щодо скасування недоторканності Президента, народних депутатів, а також суддів.

Свої підписи під документом люди "ВОЛІ" поставили сьогодні у приміщенні Верховної Ради, повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу партії "ВОЛЯ".

"Проектом змін до Конституції пропонується, зокрема, скасувати недоторканність народних депутатів, але зберегти можливість за ними вільно висловлюватися у стінах парламенту, якщо це не наклеп та образа. Позбавлення безкарності суддів дозволить з меншим опором здійснити реформу судової системи", – каже Дерев’янко.

"ВОЛЯ" виступає за скасування недоторканності, адже це була одна із вимог Майдану. Однак потрібно зберегти інститут парламентаризму, щоб депутати, як представники народу, мали реальні інструменти відстоювати інтереси громади",  зазначила Ірина Суслова.

Після того, як проект змін набере більше 150 підписів нардепів, його можуть ставити на голосування у парламенті. Щоб скасувати недоторканність, за проект змін до Конституції мають проголосувати більше 300 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: