fbpx

Прикарпатський нардеп вважає, що бюджет-2015 може спровокувати третій Майдан

Політика 16:42, 27.12, 2014

"Урядовий Держбюджет-2015 – це освітній геноцид, це геноцид тих людей, які проживають в сільській місцевості, і живуть за межею бідності", – заявив народний депутат України Юрій Дерев'янко.

Про це депутат заявив в ефірі телеканалу "Київ".

"Добре, що деякі комітети прореагували адекватно і навіть в першому читанні були ухвалені законопроекти, які враховували думки комітетів. Але були й такі законопроекти, які, чесно кажучи, було б добре не те що відправити на доопрацювання, а взагалі зняти з розгляду", – зауважив Юрій Дерев'янко.

Він наголосив, що не можна провокувати суспільство, коли воно дало величезний рівень довіри і очікувань новій владі.

"Держбюджет-2015 – це провокація, яку не можна допустити, адже вона може закінчитися Майданом-3, який вибухне на користь Росії. Найправильнішою позицією щодо бюджету є дати можливість людям пережити цей важкий період", – каже Дерев’янко.

Нардеп переконаний, що за непопулярні реформи мають заплатити олігархи.

"Натомість ми бачимо, що уряд хоче, щоб за це платили вчителі, частково лікарі, науковці, студенти, люди, які не мають великих доходів, ті хто мають зараз дохід 2 чи 3 тисячі гривень на сім’ю",  акцентував народний депутат.

Він вважає, що причиною лобіювання інтересів олігархів у політиці стало у тому числі те, що вибори відбувалися по старій системі Януковича. Коли олігархи профінансували майже усі політичні партії, які і сформували парламентську більшість.

"Тепер ці партії і уряд, безумовно, залежні від думки тих, хто за це все платив. Тому надзвичайно складно сьогодні наступити на горло власне тієї пісні, що лунала під час виборів, перекрити кисень тим людям, які це все фінансували", – резюмує Юрій Дерев’янко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: