fbpx

Прикарпатський програміст доправив прапор України в Арктику. ФОТО

Стиль життя 13:30, 13.10, 2015

Програміст і громадський діяч з Надвірної Павло Черноволенко побував у найпівнічнішому містечку планети - Лонг'їрі, що на архіпелазі Шпіцберген. А також мандрував парусником до льодовиків Арктики, прихопивши з собою національний прапор України.

Надвірнянський активіст мандрував парусним кораблем Noordelicht 1900 року1.

Як розповів Павло Черноволенко у своєму блозі на КУРСі, разом з ним до загадкових північних земель відправилися два десятки туристів з усього світу – Америки, Австралії, Нідерландів, Люксембургу, Німеччини. 

2

Надвірнянець навмисне обрав міжнародну англомовну групу, аби почути, що думають люди з різних країн про події в Україні.

"Усі без винятку знають про нашу війну, усі переживають і підтримують українську сторону в цьому військовому конфлікті. Та мало хто з них вірить у повернення Криму та окупованих східних територій", – розповідає Павло.

Під час експедиції вдалось домовитись про співпрацю між початковою школою в штаті Флорида, США та однією зі шкіл Надвірної для обміну досвідом між вчителями та учнями з їх американськими колегами. Найближчим часом буде розроблено план співпраці та оголошено конкурс серед надвірнянських шкіл на участь у програмі.

Також в Арктиці побував національний прапор, на якому усі учасники експедиції написали свої побажання на підтримку миру та цілісності України.

34Більше про мандрівку до країв північного сяйва і білих ведмедів, унікальні фото і відео тут – Прапор в руки  і в Арктику

Як повідомляв КУРС, відомий громадський активіст, інженер-програміст Павло Черноволенко візьме участь у виборах до Надвірнянської міської ради по округу № 24

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: