fbpx

Прикарпатський прокурор здав майже 20 л крові і отримав нагороду. ФОТО

Суспільство 11:59, 30.01, 2019

Прокурор Андрій Буца, що регулярно здає кров з 2015 року, нагороджений відзнакою "Почесний донор України".

Прокурор відділу запобігання правопорушенням в органах прокуратури управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України (з місцем дислокації у прокуратурі Івано-Франківської області) Андрій Буца вже не перший рік безоплатно здає кров в обласній станції переливання крові. 

"Я почав здавати кров із липня 2015 року. Це пов’язано з подіями на сході України. Тоді я собі постановив: хто в тилу, той теж повинен щось робити", – розповів Андрій Буца.

1

В Законі "Про донорство крові та її компонентів" указано, що звання "Почесний донор України"  присвоює Президент України особам, які здали відповідну кількість крові. Це 40 максимальних доз крові (одна доза 450 мл) або 60 максимальних доз плазми (одна доза 600 мл) безкоштовно.

"Андрій Буца до нас в обласну станцію переливання крові приходить уже не перший рік. Здає кров і плазму для хворих, які перебувають у лікарнях нашої області", – відзначив Ігор Дожджанюк, головний лікар Івано-Франківської обласної станції переливання крові.
До такої благородної справи, пише прес-служба обласної прокуратури, почесний донор України активно залучає своїх колег. Він часто ініціює акції зі здачі крові.
 
"Ми проводили акції до Дня захисту дітей, до Дня донора, до Дня Конституції та інших свят. Упродовж останніх років колеги активно здають кров", – додав прокурор Андрій Буца.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: