fbpx

Прикарпатський режисер знімає фільм про володарів Кубку Стенлі із українськими коренями

Культура 16:43, 20.10, 2018

Режисер документального сиквелу "Американська мрія" прикарпатець Володимир Мула готує до виходу новий фільм під робочою назвою "UKE". Його героями стануть зірки Національної хокейної ліги (НХЛ).

Про це повідомляє прес-служба компанії TeleProstir Studio, яка займається виробництвом проекту.

Героями картини Володимира Мули з Городенки стануть хокеїсти, що здобували світову славу: дворазовий володар Кубку Стенлі у складі Philadelphia Flyers Орест Кіндрачук, дворазовий володар Кубку Стенлі у складі Boston Bruins Джонні Буцик, триразовий володар Кубку Стенлі у складі New Jersey Devils Кен Данейко, переможець Кубку Стенлі у складі Pittsburgh Penguins Джефф Чичрун, володар кубку Стенлі у складі Chicago Black Hawks Ерик Нестеренко, переможець Кубку Стенлі у складі New Jersey Devils Брюс Драйвер, триразовий володар Кубку Стенлі у складі Edmonton Oilers Майк Крушельницький та "найкращий хокеїст всіх часів" Вейн Ґрецкі.

"Це безпрецедентний для України документальний фільм. Володарі Кубку Стенлі із українськими коренями вперше з’являться на вітчизняних екранах і повідають свої історії становлення та визнання. У той же час це не буде чисто спортивна історія. Стрічка наповнена неочікуваними викриттями, історичними знахідками та безцінними артефактами, які розіб’ють вщент утрамбовані роками стереотипи", – зазначає режисер.

Зйомки документальної стрічки відбуваються у трьох країнах: США, Канаді та Україні. Сценаристом картини, пише Депо.юа, виступає телеведучий та документаліст Микола Васильков, а також дослідник Євген Количев.

"Фільм розкриває зв'язок між подіями початку ХХ століття, боротьбою за незалежність від більшовицької Росії, хвилями української еміграції та сучасними зірковими постатями у північноамериканському хокеї", – розповів Васильков.

Прем’єра стрічки запланована на другу половину 2019 року.

Нагадаємо, раніше Володимир Мула зняв документальний проект "Американська мрія". Стрічка розповідає про креативних та успішних українців, які з різних причин переїхали до Америки і тепер живуть і працюють там.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: