fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Прикарпатський школяр за розробку робота, яким можна керувати через Bluetooth, отримав відзнаку Малої академії наук. ВІДЕО

Прикарпатський школяр за розробку робота, яким можна керувати через Bluetooth, отримав відзнаку Малої академії наук. ВІДЕО

Суспільство 17:28, 24.04, 2018

Мала академія наук нагородила почесними відзнаками 40 найкращих винаходів, які здивували всіх.

Одними з найкращих ідей стали апарат для перевірки якості повітря, роботи-помічники і лікування струмом.

У свої 17 років Максим Клюба, 11-класник з Франківщини, має досить цікаве хобі, яке і привело його у фінал конкурсу. Хлопець любить будувати роботів, керувати якими можна за допомогою планшета або телефону через Bluetooth, інформує канал 24.

Та роботи не єдине, чим хлопець підкорив журі. Друга наукова робота Максима стосується ветеринарії. Хлопчик виявив, що чорнобривці корисні для кролів. Ті тваринки, які їли цю рослину, – не хворіли. Фермери Франківщини уже почали підгодовувати кроликів чорнобривцями.

Практичне застосування знайшла і робота Дмитра з Хмельниччини. Спостерігаючи за насінням клена, яке кружляло навколо дерева, хлопець сконструював шматок ґвинта. Такий можна використовувати в авіабудівництві.

"Ми досліджували параметри цього насіння і за допомогою цих параметрів виготовляли масштабні моделі, які мають такі ж прекрасні польотні характеристики", – сказав фіналіст конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН Дмитро Жилко.

Оцінити роботи та нагородити фіналістів прибув сам секретар ради Нацбезпеки. Олександр Турчинов особисто привітав кожного учасника та дав зрозуміти, що до дитячих винаходів ставиться серйозно. Окрім нагород та подарунків, кожний фіналіст отримає змогу вступити до найкращих вишів країни та продовжити розвивати свою наукову роботу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: