fbpx

Прикарпатський центр ядерної медицини прийматиме на безкоштовну томографію пацієнтів ОКЛ та ОДКЛ

Здоров'я 13:23, 10.01, 2019

"Прикарпатський центр ядерної медицини", як переможець аукціону з оренди майна, отримає в користування на 10 років приміщення обласної психоневрологічної лікарні №3 на вул. Медичній, 15 площею 209,4 м кв.

Про це йшлося сьогодні, 10 січня, на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Згідно з договором оренди, ТзОВ зобов’яжуть провести роботи з реконструкції. А також відшкодувати балансоутримувачу витрати на проведення робіт з підведення та реконструкції внутрішніх та зовнішніх інженерних мереж, ремонту покрівлі та фасаду, а також замощення бруківкою.

Крім цього, орендар має укласти договір про надання квоти безкоштовного обстеження ОФЕКТ (Однофотонна емісійна комп’ютерна томографія) пацієнтам, які лікуються в стаціонарі обласної психоневрологічної лікарні. Щодо цього пункту у депутатів виникли зауваження.

Зокрема, депутат облради Олександр Левицький запропонував додати у квоту пацієнтів ОКЛ та ОДКЛ, пояснюючи це тим, що пацієнти психоневрології на таке обстеження можуть ніколи й не звернутися. Також обранці пропонували можливість передбачити знижку на обстеження.

Головний лікар та директор центру Андрій Белегай погодився на пропозицію щодо квот.

“Ми можемо ввести квоту, бо це логічніше, ніж давати якусь знижку. Для дітей вартість менша, ніж для дорослих, оскільки кількість препарату розраховується від ваги пацієнта”, – пояснив медик.

Відтак на розгляд сесії відправлять відкоригований проект.

Нагадаємо Центр ядерної медицини у Франківську відкрився у жовтні 2018 року. Тут проводять три види досліджень: кісток, нирок та лімфатичної системи. Це перший в Західній Україні центр, який використовує радіоізотопну діагностику.

Довідково:

Однофотонна емісійна комп’ютерна томографія (SPECT)  сучасний метод радіоізотопної діагностики, який використовується для оцінки функціонування та патологічних змін різних органів і тканин. Такі методи діагностики як рентгенографія, УСГ, КТ або МРТ орієнтовані на виявлення структурних змін в тканинах людського організму і не завжди дозволяють розпізнати захворювання на ранніх стадіях, коли відхилення проявилися на рівні біохімічних змін у тканинах. В цей час приходить на допомогу однофотонна емісійна комп’ютерна томографія, яку тому й називають молекулярною діагностикою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: