fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Економіка
  • Прикарпатський винахідник, який увійшов до рейтингу New Europe 100, шукає інвесторів на перший пристрій експрес-діагностики мікотоксинів. ВІДЕО

Прикарпатський винахідник, який увійшов до рейтингу New Europe 100, шукає інвесторів на перший пристрій експрес-діагностики мікотоксинів. ВІДЕО

Економіка 17:38, 11.01, 2018

Проект BIOsens, який створив Андрій Карп’юк з Надвірної, покликаний вирішити проблему діагностики продуктів харчування. Аби кожен охочий міг придбати пристрій та через декілька хвилин дізнатися їхній вміст.

Засновник проекту Андрій Карп’юк потрапив до рейтингу інноваторів року Східної Європи – New Europe 100.

Команда працює над пошуком інвесторів, аби створити перший повноцінний пристрій експрес-діагностики мікотоксинів. Його орієнтовна вартість – 500 доларів США, а кожної тест-смужки для перевірки – 10 доларів. Згодом хочуть робити пристрої дешевшими і доступнішими, інформує ВВС.

“У продуктах харчування є дуже багато всяких шкідливих речовин. Щоб дізнатися, є вони там всередині чи нема, їсти чи не їсти, треба брати продукцію, відправляти її в лабораторію на діагностику, і через 3-7 днів ви отримаєте результат. Наша ідея якраз полягає в тому, щоби розробити таку гаджет-лабораторію, за допомогою якої можна було б перевірити швидко, у режимі онлайн, і прийняти рішення: їсти чи не їсти, давати своїй дитині чи ні”, – розповідає Андрій  Карп’юк.

“У нас є девайс, є програма на мобільному телефоні. І щоб провести діагностику, потрібно нанести капельку досліджувальної рідини на тест-смужку, вставити її в прилад і через 10 хвилин ми отримаємо результат на мобільному телефоні про концентрацію тих чи інших токсинів”, – пояснює винахідник.

Нагадаємо, Андрій Карп’юк переїхав із Надвірної до Києва. Вчився в аграрному університеті, винайшов унікальний тестер для визначення якості їжі, і зараз команда працює над виведенням його для загального вжитку. За приблизним розрахунками, потрібно ще 200 тисяч доларів та трохи часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: