fbpx

Прикарпатці добровільно здали у поліцію 34 незареєстровані мисливські рушниці

Суспільство 09:14, 18.07, 2016

З початку місячника добровільної здачі зброї, який триває упродовж липня, до поліції Івано-Франківщини принесли 34 гладкоствольних мисливських рушниці та 12 зразків холодної зброї, які досі зберігалися незаконно.

Крім того, прикарпатці добровільно позбулися 13 "підпільних" спецзасобів, одного зразка саморобної зброї, майже сотні набоїв різних калібрів та однієї гранати, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Усі вони, добровільно видавши поліції зброю, а також боєприпаси та спеціальні засоби, відповідно до законодавства уникнули кримінальної відповідальності за їх протиправне зберігання. Водночас щодо 16 зданих одиниць зброї, а саме 9 рушниць та 7 зразків холодної зброї, наразі вирішується питання про передачу її після оформлення відповідних документів в особисту власність і використання на законних підставах.

Працівники поліції також нагадують, що згідно з ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України за незаконне зберігання зброї та боєприпасів передбачено покарання ув’язненням на строк від трьох до семи років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: