fbpx

Прикарпатці добровільно здали в поліцію 175 одиниць зброї

Суспільство 07:31, 02.11, 2016

Впродовж жовтня жителі міста та області мали можливість добровільно здати у правоохоронні органи зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

31 жовтня в Івано-Франківській області завершився місячник добровільної здачі зброї, пише КУРС з посиланям на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

В органи поліції області протягом місяця громадяни добровільно здали 175 одиниць зброї. З них 12 – нарізної мисливської зброї, 5 – нарізної армійських зразків, 37 – холодної зброї та 119 – мисливської гладкоствольної. Практично у кожному другому випадку особи, які здали зброю, висловили бажання, оформивши відповідні документи, зареєструвати її в особисте користування.

Добровільно здали жителі Івано-Франківщини і понад 12 тисяч одиниць боєприпасів, а також 18 спецзасобів, серед яких – 17 газових пістолетів. Також здано 6 кг вибухових речовин.

Працівники поліції наголошують, що громадяни й надалі можуть добровільно звертатися до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, і згідно з вимогами ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

Окрім цього, поліцейські нагадують, що згідно з ч. 1. ст. 263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збування вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: