fbpx

Прикарпатці, мобілізовані четвертої хвилі, їдуть додому

Суспільство 23:10, 25.03, 2016

Президент підписав Указ про демобілізацію військовиків, призваних у так званій четвертій хвилі.

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про звільнення у запас військовослужбовців, призваних під час так званої четвертої хвилі часткової мобілізації.

"Хочу почати з дуже приємної новини для 45 тисяч військовослужбовців, які у непростих умовах боронять нашу державу. Йдеться по військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації. Я підписав Указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу Указом від 21 липня 2014 року та Указом від 14 січня 2015 року", – повідомив Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони України.

"Цей Указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угруповання, яке знаходиться на Сході держави та біля кримського перешийку",  підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, повідомляється на офіційному сайті Глави держави, що "держава докладає максимум зусиль для того, щоб забезпечити Збройні сили України та інші силові підрозділи".

Глава держави також відзначив успішність кампанії з укладання контрактів з військовослужбовцями, яка ведеться значно більш високими темпами у порівнянні із минулими періодами. Президент підкреслив, що державою забезпечується достойний рівень грошового утримання військовослужбовців. Солдат-контрактник отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менше 7 тис. грн, а у зоні АТО – 11 тис. грн, нагадав Президент.

Глава держави зазначив, що вже з початку цього року укладено  близько 14 тис. контрактів з військовослужбовцями на проходження служби в українському війську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: