fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Прикарпатці можуть долучатися до конкурсу на створення кращого пам'ятника Небесній Сотні

Прикарпатці можуть долучатися до конкурсу на створення кращого пам'ятника Небесній Сотні

20:03, 06.06, 2014

Оголошено Всеукраїнський відкритий конкурс на визначення кращої ідеї Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні

Для визначення найкращої ідеї художнього відображення трагічних подій, які відбулися в місті Києві протягом кінця 2013 – початку 2014 років та вшанування пам`яті загиблих за честь та гідність України Героїв, Міністерством культури України спільно з Департаментом містобудування та архітектури  КМДА оголошено Всеукраїнський відкритий конкурс на визначення кращої ідеї Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні у м. Києві.

Міністр культури Євген Нищук наголосив,  що історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою. В такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Нинішній час – час вибору між свободою та рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією:

«На Майдані пліч-о-пліч стали українці і євреї, росіяни та вірмени, грузини і білоруси. Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів – це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались… Так на Майдані з’явилась ще одна сотня – Небесна. Для України це найголовніша, найвпливовіша сотня. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя. І для нас є святим обов’язком гідно вшанувати цих Героїв».

За словами Євгена Нищука, на вимогу громади було прийнято рішення про створення Меморіалу Героям Небесної сотні.  Цей  меморіал має стати народною справою, коли кожен охочий  зможе долучитися до неї – чи ідеєю, чи голосуванням, чи фінансовою підтримкою.

Взяти участь у створенні проекту можуть усі охочі, без обмежень фахового рівня учасників. Також передбачена можливість участі у конкурсі громадян інших держав. Підготовка та всі етапи проведення конкурсу будуть широко висвітлюватись на офіційному веб-сайті конкурсу – http://nebesna.kga.gov.ua/. Лише після процесу широкого публічного обговорення проекти будуть винесені на розгляд Ради громадських експертів та членів Журі Конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: