fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Прикарпатці найсильніше в країні прагнуть радикальних змін і вірять, що життя скоро стане кращим. ОПИТУВАННЯ

Прикарпатці найсильніше в країні прагнуть радикальних змін і вірять, що життя скоро стане кращим. ОПИТУВАННЯ

Політика 13:32, 22.02, 2018

Згідно з результатами дослідження Соціологічної групи Рейтинг, 59% опитаних вважають, що країні потрібні радикальні зміни, 15% – за те, що усе залишилося так, як є зараз, аби не гірше, стільки ж – за повернення того, як було раніше.

Найбільше тих, хто виступає за радикальні зміни, саме на Івано-Франківщині – 77%.

1

Чверть опитаних очікують, що життя їхніх родин покращиться у найближчі п’ять років. 37% вважають, що воно не зміниться, 18% – очікують погіршення, ще 21% не змогли оцінити перспективи своїх родин у майбутньому. Про це йдеться в соціологічному опитуванні.

Найбільше тих, хто оптимістично налаштований, знову-таки на Прикарпатті. 14% жителів області вважають, що через 5 років їхнє життя суттєво покращиться, 27% відповіли, що трохи покращиться.

2

Натомість на особистісному рівні найважливішими проблемами опитані вважають низький рівень зарплат та пенсій (52%), підвищення цін на основні товари, інфляцію (51%), підвищення тарифів на комунальні послуги (50%).

Понад 90% респондентів оцінили політичну ситуацію в країні як критичну або напружену (33 і 59% відповідно), лише 3% говорили про неї як про спокійну. Високий рівень напруженості стосовно оцінки ситуації у вітчизняній політиці зафіксований в усіх без винятку областях країни.

3

Незважаючи на високий рівень напруженості у суспільстві, відносна більшість громадян виступають не за радикальні, а конструктивні шляхи виходу країни з кризи.

Так, 44% вважають, що найбільшою мірою сприятиме зниженню напруженості у суспільстві початок реальних кримінальних  розслідувань корупції у владній верхівці країни. 37% говорять, що знизити напруженість зможе реалізація проектів, спрямованих на покращення матеріального становища та умов життя людей, 35% вважають, що це повинен бути реальний прогрес на Донбасі, наприклад припинення військових дій, звільнення полонених тощо. 20% вважають, що зниженню рівня напруги у суспільстві сприятиме ширше залучення людей до громадського контролю за діями влади.

4

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: