fbpx

Прикарпатці переймали досвід у Підволочиській ОТГ

Суспільство 11:29, 06.06, 2017

У рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (проект "ПУЛЬС", який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) представники Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України й органів місцевого самоврядування Прикарпаття взяли участь у "Маршруті успіху" до Підволочиської селищної ОТГ, що на Тернопільщині.

Прикарпатці оглянули об'єкти, які збудовано чи відремонтовано за кошти Підволочиської ОТГ, а також завдяки субвенціям та міжнародній допомозі. Особливо заслуговує на увагу знайомство з роботою Територіального центру надання соціальних послуг та його відділень у населених пунктах громади, новий ЦНАП, відділення стаціонарного догляду за літніми людьми.

Підволочиська ОТГ, яка з січня 2016 року розпочала життя в нових бюджетних умовах, нині й справді живе по-новому. Відділення стаціонарного догляду за літніми людьми – яскравий приклад того, що керівництво громади дбає про її жителів. Ніна Башиліна, яка тут живе, назвала роботу медичних працівників і обслуговуючого персоналу високопрофесійною. А ще, за словами жінки, у цьому відділенні працюють добрі і чуйні люди, які в будь-яку хвилину дня і ночі готові допомогти. Нині тут йде добудова задля розширення відділення.

Голова Підволочиської ОТГ Віталій Дацко пишається ще й новооблаштованим ЦНАПом, який невдовзі запрацює і де, за його словами, надаватимуть 60 -70 послуг.

Центр надання послуг – одне із нововведень громади, завдяки якому її жителі безплатно отримують продукти харчування і одяг. Уже понад 300 людей скористалися його послугами. Також тут працює кухня милосердя.

Підбиваючи підсумки візиту, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук підкреслив, що найважливіше під час таких поїздок перейняти досвід, вивчити успішні практики задля їхньої адаптації у своїх громадах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: