fbpx

Прикарпатці у 2016 році встановили рекорд із вживання молока. ІНФОГРАФІКА

Суспільство 17:29, 03.01, 2017

Пропонуємо вашій увазі добірку найбільших досягнень з різних регіонів України за минулий 2016-й рік.

Так, рекордсменами з темпів будівництва житла у 2016 році прогнозовано стали Київ та столична область: тут побудовано 1,176 тис. кв. м житлової площі, повідомляє "Слово і Діло".

Проте майбутнє покоління для країни найбільше забезпечують західні області: найбільша кількість дітей – 283 тисяч – минулоріч проживала на Львівщині, а найбільше матерів-героїнь – на Закарпатті.

Промисловий потенціал України традиційно забезпечують центральні та східні області: лідером за кількістю робітників стала Дніпропетровська область (643 тис.), за кількістю підприємств – Харківська (25 тис.), а за приростом промислового виробництва – Луганська (в 1,6 раза).

Не відстають і регіони, що традиційно є найбільшими постачальниками сільськогосподарської продукції: у Кіровоградській області минулоріч зібрали урожай із 744 тис. гектарів олійних культур, на Донеччині виростили найбільше поголів’я свиней (84,7 тис.), а на Вінниччині надоїли найбільше молока (800 тис. тонн).

Івано-Франківщина відзначилася рекордом із вживання молока та молокопродуктів на кожного жителя області. За підсумками року кожен житель з'їв по 259 кг таких продуктів.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: