fbpx

Прикарпатці за два місяці придбали більше електромобілів, ніж за весь минулий рік

Суспільство 11:48, 14.03, 2018

За січень-лютий 2018 року на Прикарпаття з-за кордону ввезено 15 електромобілів. За весь минулий рік – 14.

Про це інформує прес-служба обласного управління ДФС.

"Лише за два місяці цього року на прикарпатській митниці оформлено більше імпортних електромобілів, ніж за увесь минулий рік", – йдеться у повідомленні.

На думку митників, таке пожвавлення спричинене введенням в дію з 1 січня 2018 року норми щодо звільнення від сплати ПДВ та акцизного податку операції із ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

У 2017 році Україна опинилася на дев'ятому місці в глобальному рейтингу країн з найшвидшим розвитком ринку автомобілів, пише ain.ua.

У минулому році Україна посіла в аналогічному рейтингу п'яте місце. Тоді це стало сюрпризом  країна показала, як бідні держави можуть розвивати ринок електромобілів.

У 2017 році в порівнянні з 2016 продажі електромобілів виросли майже вдвічі, половина з цих машин  вживані Nissan Leaf, привезені зі США.

У виданні підкреслили, що Україна опустилася на дев'яте місце через те, що в 2017 році загальні продажі автомобілів виросли на 60-70% і на цьому фоні частка електромобілів збільшилася лише з 2,9% до 3,1%. Лідерами рейтингу стали Китай, Норвегія, Швеція і США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: