fbpx

Прикарпатець зафіксував Супермісяць. ФОТО

Суспільство 13:39, 20.02, 2019

Супермісяць українці могли бачити вчора, 19 лютого 2019 року. Наступного разу таким великим супутник Землі, що максимально наближається до планети, можна буде побачити аж 26 грудня 2026 року.

19 лютого випала нагода спостерігати Супермісяць. Таке астрономічне явище виникає, коли повний місяць збігається з проходом природного супутника планети через найближчу до Землі точку орбіти.


Фото Супермісяця, що його можна було спостерігати на Прикарпатті, поділився Юрій Кравчук. Чоловік мешкає в Богородчанах. 

"Спробував зафіксувати це унікальне явище на свій SONY з оптикою Zeiss. Сьогодні повний Місяць став справді унікальним явищем, яке ще називають Супермісяцем. Річ в тім, що у стадії повного Місяця супутник наблизився до Землі на максимальну відстань, тож на вигляд він був значно більший, ніж зазвичай. Цікаво, що рекордно великий Місяць у цьому столітті буде аж 6 грудня 2052 року", – прокоментував він фото. 

У Франківську також спостерігали Супермісяць. Фото в групі "Позитивний Франківськ" у Фейсбук опублікував Володимир Кушніренко.

1

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: