fbpx

Прикарпатці запропонували видати серію книжок у співавторстві письменників зі Сходу та Заходу

Культура 17:15, 16.12, 2014

Заступник голови облдержадміністрації, співголова експертної ради з питань книговидання Сергій Адамович вважає, що іванофранківці не купують книжки через соціально-економічну ситуацію.

На засіданні експертної ради з питань книговидання Сергій Адамович розповів, що директор видавництва "Лілея-НВ" Василь Іваночко продає книжки Юрія Андруховича і Василя Стефаника по 20 гривень і ніхто їх не купує.

"В мене таке відчуття, що, якщо раніше ми боролися з видимим ворогом у вигляді Януковича і режимом, то зараз проти книжки виступає соціально-економічна ситуація. Людині важко купувати книжку, якщо їй не вистачає на засоби для проживання", – сказав Адамович.

Однак член експертної ради, літературний критик Євген Баран має іншу думку.

"Що стосується книжок Стефаника і Андруховича, жоден з цих авторів не є таким, щоби зовсім не був відомий і щоби їх не купували, – сказав Баран.  Видавництво, окрім того, що видає книжки за якісь ґранти, воно повинно працювати і над рекламою цих книжок".

Він додав, що видавництво "Лілея-НВ" фактично не працює над рекламою, тому його книжки і не продаються.

Члени експертної ради запропонували для популяризації української книги і водночас для об’єднання Сходу і Заходу започаткувати видавництво серії книжок, в яких поєднати твори галицьких письменників і письменників зі Сходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: