fbpx

Прикарпатців дратує присутність в регіоні чоловіків зі Сходу України

Суспільство 18:15, 29.07, 2014

Під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Адамовича відбулася нарада з представниками робочих груп райдержадміністрацій та міст обласних значень щодо допомоги біженцям з Луганської, Донецької областей та АР Крим.

"Насправді нюансів і проблемних питань є дуже багато. Вони виникають постійно і потребують уточнення, – зауважив Сергій Адамович. – Перш за все, ми зіткнулися з різними людьми.  Якщо раніше було абсолютне сприйняття  жителями нашої області  мешканців південно-східних регіонів, то зараз люди розуміють, що не всі, хто приїжджає, має чисту совість і благі наміри. Це, в свою чергу, формує негативну інформаційну політику".

За словами Сергія Адамовича, населення області, в основному, дратує присутність в регіоні чоловіків з Донецької та Луганської областей, в той час коли добровольці з Прикарпаття воюють в неоголошеній війні на Сході України. Проте на сьогоднішній день механізму мобілізації цих людей немає, оскільки повістки їм приходять за місцем реєстрації і піти захищати цілісність держави вони можуть тільки добровольцями.

Також Сергій Адамович повідомив, що наразі є проблема забезпечення житлом переселенців, оскільки вимоги до їхнього поселення є досить високими, а ресурсів для цього не надають. Так само люди, які зголосилися прийняти гостей зі Сходу на тимчасове проживання в свої домівки, почали відмовлятися від своїх пропозицій.

"За офіційними даними, сьогодні в області перебувають 979 осіб з південно-східних регіонів. Більше половини з них проживають в Івано-Франківську, проте надалі людей в місті ми оселити не можемо", – зазначила голова правління МГЦ "Еталон" Леся Аронець.

І додала, що це тільки ті особи, які зареєструвалися та уклали офіційні договори, а є ще й такі, які самостійно приїхали і підшукували собі помешкання.

Варто зазначити, що робота регіонального штабу з питань, пов’язаних із забезпеченням соціального захисту громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, значно полегшилась із залученням до роботи Міжвідомчого координаційного штабу ДСНС України в Івано-Франківській області, оскільки "надзвичайники" взяли на себе частину важливих функцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: