fbpx

Франківців попередили про небезпечну хворобу худоби

Суспільство 19:46, 16.03, 2018

Специфічного лікування заразного вузликового дерматиту (ЗВД) не існує.

Управління Держпродспоживслужби в місті Івано-Франківську інформує про загрозу занесення збудника заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби (ВРХ) на територію України. Спалахи хвороби були зафіксовані в Росії (Самарська обл.), Туреччині, Болгарії, Греції, Македонії.

У селах, які відносяться до Івано-Франківської міської ради, в індивідуальному секторі можливе виникнення заразного вузликового дерматиту у ВРХ.

Це інфекційне заразне захворювання худоби, що характеризується появою вузликів на шкірі та інших частинах тіла. Вражає тварин будь-якого віку.
Вірус передається через укуси комах, слину, виділення з носа, молоко. Збудник також може поширюватися через заражені корми, воду, обладнання та інвентар.
Найбільш очевидною ознакою є утворення вузликів на тілі тварини.

Специфічного лікування цієї хвороби не існує.

Щоб захистити тварину від ЗВД, слід якомога частіше перевіряти її на наявність ознак хвороби, особливо ураження шкіри або кульгавість.

При постановці тварини на стійлове утримання після закінчення випасу проводити обов’язковий огляд тварини та профілактичну дезінсекцію приміщення.

Під час лікування та маніпуляцій з твариною необхідно використовувати одноразові стерильні голки.

Люди не можуть заразитися та не хворіють на ЗВД.

При підозрі на ЗВД тварини необхідно відразу сповістити в управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківську, тел.: 54-74-77.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: