fbpx

Прикарпатців запрошують на "Гуцульську біржу праці". ВІДЕО

Культура 12:24, 01.04, 2017

"У майстра повна тайстра, або Гуцульська біржа праці" – під такою незвичною назвою розгорнулась виставка у Музеї історії Надвірнянщини. Експонати відтворюють ремісничу справу краю, тут можна познайомитись принаймні з півсотнею старих професій.

"Коли почали робити цю виставку, то, можна сказати, що відкрили для себе Америку, бо за кількістю ремісників Надвірна переплюнула Косів і Верховину у свій час. До Другої світової війни у Надвірній було понад 150 ремісників. Тим часом у Косові – трохи більше 120, а у Верховині взагалі 70, попри те, що Верховина вважається столицею Гуцульщини", – розповідає модератор виставки Андрій Василів.

Виставка розповідає про півсотні робітничих ремесел, які були в ціні колись та й актуальні тепер. Тут можна побачити багато виробів з металу, глини та дерева.

Історики та краєзнавці, наголошує Андрій, мають з чим працювати. Особливо буде цікаво молодим людям.

"Тут можна і курсову писати, і захищати дипломну роботу, тут ціла купа матеріалу і непочатий край роботи", – каже модератор виставки.

Серед експонатів є такі, яким уже кілька століть. Майже всі вони мають цікаву історію, якими Андрій Василів готовий ділитися з кожним, хто завітає в музей. Виставка триватиме до кінця квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: