fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Прикарпатцям радять, як захистити персик від небезпечного захворювання

Прикарпатцям радять, як захистити персик від небезпечного захворювання

14:37, 15.05, 2019

Цьогорічна прохолодна весна виявилась сприятливою для розвитку найнебезпечнішої хвороби персика – кучерявості листя. Кучерявість листків персика проявляється у вологу, дощову погоду, уражає в першу чергу листя.

Про це інформує Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Захворювання досить поширене, характеризується утворенням потовщених, крихких, з нерівною поверхнею, червонувато-рожевих або жовтих листків. Вони швидко обпадають, а плоди на деревах перестають розвиватись і засихають. Уражені пагони викривлюються, потовщуються, набувають жовтуватого забарвлення, а при перших приморозках гинуть.

Для боротьби з хворобою рекомендовано зрізати уражені пагони з листям та застосовувати такі препарати: Луна сенсейшен 500 (норма 2,5-3,5 мл на 10 літрів води); Хорус 75 WG (норма 2,5-3 г на 10 л води) та інші, які рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». 

Фунгіцид хорус також використовують для оздоровлення інших кісточкових культур від хвороб: моніліоз, коккомікоз, клястероспоріоз.

Обробітки пестицидами слід проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Обов'язково потрібно попереджати про час і місце обробітку голів сільських, селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: