fbpx

Прикарпатцю, який 28 років будував лелечі гнізда, відремонтували дах будинку. ВІДЕО

Суспільство 07:56, 05.10, 2017

Сім’я електрика Броніслава з селища Обертин Тлумацького району, який протягом 28 років відновлює лелечі гнізда, стала героєм телепроекту "Сюрприз, сюрприз".

28 років Броніслав робить гнізда для лелек і встановлює їх на електричних опорах, йдеться у відео проекту.

"Якщо міняються опори і там є лелече гніздо, значить, гніздо треба забрати, і на то місце ми вже кладемо платформу. Платформи стараємося ставити, коли лелек немає", – розповідає Броніслав.

Чоловік говорить, що раніше конструкції виготовляв сам, а зараз ними забезпечує "Прикарпаттяобленерго". Енергетики вже третій рік поспіль реалізують спеціальну програму з допомоги лелекам, які селяться на електричних стовпах та опорах,  для птахів виготовляють металеві основи для гнізд.

Перед приїздом до студії Броніслав встановив чотири конструкції для лелек. Дружина Галина припускає, що чоловік встановив уже близько тисячі платформ для цих птахів.

1

"Дуже багато. Ніхто не веде облік. Якщо починати з професійного моменту, як він вступив на роботу, то, може, тисяча буде",  говорить дружина Галина.

Проект "Сюрприз, сюрприз" підготував для родини подарунок. Професійні майстри замінили дах на будинку Броніслава.

"28  років, Галино, ваш чоловік турбується про лелек, про їх житло, а "Сюрприз, сюрприз" потурбувався про ваш будинок. На ньому з'явиться нова, якісна черепиця",  сказала ведуча Маша Єфросініна.

2

"Я просто в шоці. Ми привикли усе своїми руками, не чекали допомоги ні від кого",  відреагувала на новий дах Галина.

"Сюрприз, сюрприз!" – це проект, де здійснюються мрії людей, вчинки яких заслуговують на те, щоб про них знала вся Україна. Унікальність проекту в тому, що його учасники навіть не підозрюють, що номіновані на сюрприз. Це стає можливим завдяки їхнім близьким, колегам або людям, які хочуть сказати "дякую" таким несподіваним та приємним способом.

"Сюрприз, сюрприз!" – це адаптація популярного формату Surprise Surprise, який успішно виходив на британському каналі ITV з 1984 року. За час свого існування проект втілив в реальність великі та маленькі мрії майже 2000 людей. Масштабне сімейне шоу стало найулюбленішим у мільйонів британців, а також було успішно адаптоване у багатьох країнах світу, в тому числі США та Китаї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: