fbpx

Прикарпаття – серед лідерів туризму України

Суспільство 17:02, 25.04, 2017

За офіційними даними, торік Івано-Франківську область відвідало понад 2,1 млн. осіб.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Приріст туристів зріс на 12,8 відсотків. В Минулому році підпримці, що займаються у сфері туризму, сплатили більше 32 мільйонів гривень податку. 

Лідером у туристичній галузі традиційно залишається територія Яремчанської міської ради, де розташована переважна кількість готельно-відпочинкових комплексів. Яремчанські платники наповнили місцевий бюджет на 1851,38 тис. грн. туристичного збору, що становить 80,75 відс. загальної суми надходжень цього платежу. На другому місці – м. Івано-Франківськ – 236,46 тис. грн., або 10,31 відс., на третьому – Косівський район – 51,7 тис. грн., або 2,25 відс.

Зимовий туристичний сезон цьогоріч Івано-Франківщина пройшла досить успішно. Туристичний збір за І квартал 2017 року становить 728,94 тис. грн.

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Прикарпаття перебуває серед лідерів внутрішнього туризму в Україні. Найбільше туристів з ночівлею у готельних закладах їдуть у місто Київ, Львівську, Одеську, Івано-Франківську та Закарпатську області.

У рейтингу міст України Яремче (територія міської ради) за показником туристичного збору у 2016 році посідає четверте місце в Україні після Києва, Одеси і Львова.

На Прикарпаття найчастіше приїжджають мешканці Львова, Луцька, Чернівців, Тернополя, Одеси, Києва, Дніпра (за даними всеукраїнського муніципального опитування соціологічної групи «Рейтинг»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: