fbpx

Прикарпаття готується до безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків

Суспільство 14:02, 18.01, 2017

З метою своєчасного вжиття заходів для захисту населених пунктів, господарських об'єктів, сільськогосподарських угідь від можливої небезпеки під час проходження льодоходу, повені та паводків у зимово-весняний період Івано-Франківське обласне управління водних ресурсів розробило відповідний план дій.

Міжрайонним управлінням водного господарства доручили обстежувати стан гідротехнічних споруд на ріках області, меліоративних системах та об’єктах, які знаходяться у зоні впливу шкідливої дії льодоходу, повені та паводків, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Привести в готовність гідротехнічні споруди, прилади та обладнання на водомірних постах для здійснення спостережень під час пропуску льодоходу, повені та паводків, підготувати до роботи аварійні бригади, необхідні механізми, автотранспорт.

Для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій визначити аварійний запас пально-мастильних, будівельних матеріалів, мішків, засобів освітлення, захисного одягу, робочих інструментів.

Протягом січня-лютого 2017 року необхідно уточнити схему взаємодії аналітично-диспечерських центрів управлінь з відповідними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, а також порядок оповіщення населення та установ щодо загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із водним фактором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: