fbpx

Прикарпаття може отримати гроші на очисні споруди з 5 млн євро від ЄС на розвиток Дунайського регіону

Суспільство 12:31, 12.12, 2017

Гроші даватимуть на проекти, які матимуть обґрунтування та принесуть результат. Їх виділятимуть на поліпшення екологічної ситуації, руслоочисні роботи.

Про це  під час брифінгу для регіональних ЗМІ у рамках проекту "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа" розповіла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє КУРС.

"Все залежить від місцевої влади, які проекти вона зможе підготувати. Хочеться, щоб у нас було бідьше спроможних проектів", – додала вона.

Нагадаємо, Україна, Єврокомісія і Угорщина підписали Угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми.

Документ передбачає надання Україні фінансування у розмірі 5 млн євро.

Домовленості мають на меті підвищення готовності до управління екологічними ризиками в Дунайському регіоні, підвищення компетенції для бізнесу та соціальних інновацій, сприяння сталому використанню природної і культурної спадщини та ресурсів, підвищення інвестиційної спроможності для вирішення основних суспільних проблем.

Угодою також передбачена реалізація спільних проектів транскордонного співробітництва, спрямованих на соціально-економічний розвиток української частини Дунайського регіону (Чернівецька, Одеська, Івано-Франківська та Закарпатська області).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: