fbpx

Прикарпаття налагоджує партнерські зв’язки з Японією

Економіка 16:36, 10.06, 2015

Сьогодні у Києві перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі провели переговори щодо взаємовигідної співпраці.

Сторони під час зустрічі висловили зацікавленість у майбутній співпраці та наголосили про поглиблення взаєморозуміння.

"Ми готові докласти всіх зусиль і активно працювати над втіленням в життя спільних ідей та реалізацією різноманітних проектів, що сприятиме розвитку й поглибленню партнерських відносин, – підкреслив Сергій Басараб. – Висловлюю надію на підтримку наших ініціатив у співпраці, зокрема різного роду грантової допомоги у сфері так званих зелених інвестицій (утеплення фасадів, вікон та дахів у закладах соціальної інфраструктури (школи, лікарні та інше). Також ми зацікавлені у технічному співробітництві та впровадженні енергозберігаючих технологій".

Сергій Басараб висловив сподівання на підтримку та отримання порад від японської сторони у сфері розвитку інформаційних технологій та туризму на Прикарпатті, зокрема на очікування японських інвестицій для нашого краю.

У свою чергу, Посол Сумі висловив позицію всебічно підтримувати наміри японських компаній інвестувати в економіку нашої області та продовжувати докладати можливі зусилля в розвиток та зміцнення відносин. Дипломат впевнений, що японські інвестиції сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності України на міжнародному ринку.

Переговорники обмінялися думками щодо конкретної допомоги, яку надає Японія Україні, про культурний обмін та інше.

Довідково: Допомога Японії Україні станом на 1 квітня 2015 року становить загальну суму 3 млрд дол. США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: