fbpx

Прикарпаття співпрацюватиме з Об’єднанням українців у Польщі

Політика 16:22, 27.01, 2017

Сьогодні відбулася робоча зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки з представниками Об’єднання українців у Польщі з відділу у Перемишлі.

У складі делегації голова Об’єднання українців у Польщі (відділ у Перемишлі) Марія Туцька та голова громадського комітету відбудови Народного Дому в Перемишлі Андрій Комар. До розмови долучилися також заступник голови ОДА Ігор Пасічняк та заступник начальника управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Олександр Зрайко, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час заходу присутні обговорили можливості налагодження співпраці, зокрема, щодо реалізації Програми Транскордонного співробітництва "Польща – Білорусь – Україна 2014–2020".

У рамках вищеназваної програми втілюються два проекти: "Спільно рятуймо світ прикордоння – популяризація культури польської, української і єврейської  національних меншин в Дрогобичі, Калуші і Перемишлі" та "Галицька сцена – наша спільна історія"  – промоція української і польської культури в рамках співпраці Польського дому у Львові і Українського дому у Перемишлі. Власне, з метою пошуку підтримки в представників області щодо впроваджень проектів й відбулася зустріч.

"Українська діаспора в Польщі зацікавлена в тому, щоб українське – чи то культура, чи звичаї, пам’ятні будівлі – завжди жили та мали майбутнє. Саме для можливості дати Українському дому у Перемишлі шанс на існування та його реставрацію відбулася сьогоднішня розмова. Можу запевнити, що зі свого боку ми зробимо все можливе, щоб підтримати наших друзів і таким чином ще більше популяризувати нашу область та Україну зокрема", – зазначила у коментарі Марія Савка. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: