fbpx

Прикарпаття робить позитивний внесок в динаміку експорту з України

Економіка 12:10, 05.06, 2016

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі відзначають уповільнення темпів падіння експорту: з 31,9% у січні до – 15,1% на цей час.

Про це на сторінці у Facebook повідомили прес-служба відомства, пише Економічна правда.

За даними міністерства, в структурі експорту товарів найбільшу частку становила продукція АПК та харчової промисловості – 42,6%, продукція металургії  22,2% і машинобудування – 12,2%.

Основним торговим партнером України в експорті товарів за цей період залишається Європейський Союз  41,4%, а ось частка Росії в українському експорті зменшилася до 8,4%.

Але в той же час експорт товарів до країн ЄС в першому кварталі скоротився на 2,7% (в січні скорочення експорту товарів становило 11,7%).

В експорті товарів до країн ЄС зросли обсяги по переважній більшості галузей, за винятком продукції металургійного комплексу, мінеральних продуктів та продукції хімічної промисловості.

Найбільше в Євросоюз зросли поставки продукції АПК і харчової промисловості  на 158,6 млн дол., деревини і паперу  на 34,4 млн дол. і різних промислових товарів  на 30,4 млн дол.

Серед регіонів України найбільш негативний внесок в динаміку експорту українських товарів в 1 кварталі 2016 року спостерігався по Дніпропетровській (-5,9 процентних пунктів), Донецькій (-3,5 п. п.), Запорізькій (-3,5 п. п.) областях та Києву (-2,4 п. п.).

А такі області, як Луганська (+1,0 п. п.), Львівська (0,5 п. п.) і Івано-Франківська (0,2 п. п.), навпаки, внесли позитивний внесок в динаміку експорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: