fbpx

Прикарпаттяобленерго тимчасово не видає дозволів на нестандартне приєднання

Суспільство 20:14, 15.05, 2018

З 14 травня АТ "Прикарпаттяобленерго" тимчасово не укладає договори та не видає технічних умов нестандартного приєднання.

Нестандартне приєднання – це приєднання електроустановки до діючих електромереж на відстань, що перевищує 300 метрів по прямій лінії від місця забезпечення потужності до місця приєднання, та/або необхідна потужність для якого перевищує 50 кВт.

У компанії роз'яснюють, що припинення укладення договорів та видачі технічних умов зумовлені відсутністю законодавчо затверджених ставок, на основі яких розраховується плата за нестандартне приєднання. Ставки щорічно розраховуються та затверджуються регулятором, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг відповідно до методики (порядку) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу, яка теж наразі є не затверджена регулятором, повідомляє прес-служба АТ "Прикарпаттяобленерго".

Зважаючи на ці обставини, АТ "Прикарпаттяобленерго" припинило укладання договорів та видачу технічних умов нестандартного приєднання.

Енергетики запевняють, що такі заходи є тимчасовими і як тільки ставки та методика (порядок) формування плати за приєднання до системи передачі та системи розподілу будуть затверджені НКРЕКП та введені в дію, укладання договорів та видача технічних умов нестандартного приєднання поновиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: