fbpx

Прикордонна служба Польщі готує страйк, який паралізує кордон з Україною

Суспільство 18:36, 20.09, 2018

До протесту готуються силові та воєнізовані служби по всій Польщі. Серед них є також співробітники Прикордонної служби, які, серед іншого, вимагають збільшення зарплат.

Працівники Прикордонної служби Польщі почнуть "італійський страйк", якщо уряд не виконає їхніх умов. У такому разі час перетину польсько-українського кордону може становити не до шести годин, як є зараз, а цілу добу. Про це пише Gazeta Wyborcza, передає "Європейська правда". 

"Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнуло майже 14,5 мільйонів осіб. Уже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, натомість справжня катастрофа лише попереду", – йдеться у матеріалі.

До протесту готуються силові та воєнізовані служби по всій Польщі. Серед них є також співробітники Прикордонної служби, які, серед іншого, вимагають збільшення зарплат. План протестів вже розроблений. У жовтні відбудеться всепольська демонстрація співробітників цих структур, а якщо уряд не поступиться – черговим етапом буде італійський страйк. Неофіційно пограничники вказують, що коли дійде до італійського страйку, польсько-український кордон фактично буде паралізований. Міністерство внутрішніх справ на запитання про те, що зробить у разі зупинки руху на кородоні, конкретної відповіді не дало. Нагадаємо, італійський страйк полягає у неповному або частковому виконанні своїх обов'язків з боку працівників.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: