fbpx

Прикриваючись воєнним станом, влада за безцінь розпродає державне майно, – Дерев'янко

Політика 14:45, 11.12, 2018

Під час воєнного стану влада планує за безцінь розпродати 22 державних підприємства, зокрема "Одеський припортовий завод", "Азовмаш", "Турбоатом", сім обленерго і ще з десяток великих підприємств.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко.

"Під шумок воєнного стану влада за безцінь розпродасть державне майно. В країні готується грандіозна афера", – заявив він.

Дерев’янко підкреслив, що значна частина найпривабливіших підприємств зосереджена в областях, де запроваджений воєнний стан.

"А це означає – жодних іноземних інвесторів, тільки "любі друзі Порошенка та його ОЗУ". – обурився політик

Народний депутат повідомив, що компанію "Центренерго", яка складається з трьох ТЕС (Київська, Харківська, Донецька області) і генерує 14% електропотужностей всієї країни, планують продати всього лише за 6 млрд гривень.

"Це при тому, що річний прибуток підприємства становить 2 млрд гривень, а його вартість кілька років тому оцінювалась у 1 млрд доларів", – сказав Дерев’янко.

За його інформацією, Одеський припортовий завод, який теж за збігом обставин знаходиться у зоні дії воєнного стану, теж планують продати за безцінь.

"Спочатку підприємство явно та нахабно заганяли у штучні борги, щоб занизити його вартість, а тепер віддають за 54 мільйони доларів (в 10 разів менше, ніж три роки тому)", – підкреслив політик.

Дерев’янко переконаний, що така приватизація, яка насправді буде передачею державних активів в руки партнерів Порошенка, під час воєнного стану є державною зрадою.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів оприлюднив перелік об'єктів великої приватизації держвласності на 2019 рік.

Першим великим об'єктом має стати Центренерго. Продаж пакета акцій підприємства призначено на 11:00 13 грудня 2018 року. Конкурс відбудеться тільки в разі прийняття в ньому участі не менше двох потенційних покупців. Стартова вартість 78,3% акцій Центренерго становить 5,984 млрд гривень.

На правах реклами

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: